Introyu Gec
  • Ekmeklik Buğday

    Bütün dünyada ıslahı yapılmış tek yıllık otsu bitki cinsi. Değişik araştırmacıların yaptıkları araştırmaların ışığında buğdayın gen merkezi olarak Anadolu, Batı İran ve Kafkasya kabul edilir.

    >> devamı
  • 2 Sıralı Arpa

    Arpa tarih öncesi devirlerdeki en önemli kültür bitkilerinden biri olmakla birlikte, ekonomik önemi olan bitkilerin başında gelmektedir. Yaklaşık 10.500 yıl önce, bugünkü Türkiye, Ürdün, Lübnan, batı Suriye,

    >> devamı
  • 6 Sıralı Arpa

    Hayvan yemi olarak kullanılan arpalarda protein oranının fazla olması gerekmektedir. Kavuzun fazla olması besleyicilik değerini düşürür. Bu nedenle, protein değeri yüksek ve kavuzca yoksul olan altı sıralı arpa,

    >> devamı
  • Makarnalık Buğday

    Makarna üretimi için buğday irmik haline getirilir, suyla karıştırılır ve şekil verilir. Makarna üretiminde kullanılan durum buğdayı, ekmeklik buğdaydan çok farklıdır. Protein ve B vitamini oranı daha yüksektir.

    >> devamı
  • Yulaf

    Yulaf (Avena), bol nişastalı taneleri (tohumları) için yetiştirilen bir tarım bitkisi. Bir yulaf tarlası, buğday ya da arpa başaklarına benzemeyen, salkım biçimindeki dağınık başakları sayesinde öbürlerinden kolayca ayırt edilebilir.

    >> devamı
  • Çim Tohumu

    Çim (Lolium), buğdaygiller familyasından tek ya da çok yıllık çimen oluşturan bitki cinsi. Avrasya ile Kuzey Afrika’da doğal olarak yayılım gösteren çimler diploid yapıdadır. Dik gövdeli otsu bir bitkidir.

    >> devamı